STORPACK Bulletproof Coffee 2,27 kg (bönor) (ONLY DELIVERED WITHIN SWEDEN)

945 kr
stockstatus Finns i lager
På väg från leverantör. Åter i lager 28/12
stockstatus .
  Lägg i varukorg
stockstatus På väg från leverantör. Åter i lager 28/12

OBS! Leverans endast till adresser i Sverige.

OBS! Levering bare til adresser i Sverige.

OBS! Toimitus vain osoitteisiin Ruotsissa.

 

Innehåller:

  • 1 förpackning kaffe 2,27 kg  (bönor) 

Bulletproof Coffee kaffet är resultatet av många års strävan efter att ta fram det ultimata kaffet för mental topprestation. Varje steg i produktionen har optimerats för att få fram det bästa ur kaffet och samtidigt undvika bildandet av toxiner, vilket är ett problem inom kaffeindustrin idag.

Det här har gjort att många upplever ökat mentalt fokus och mer energi av Bulletproof Coffee jämfört med andra kaffesorter, samt frånvaro av kaffe-dippar, ”cravings”, magproblem och andra negativa effekter.

Förutom att de prestationsmässiga fördelarna smakar också Bulletproof Coffee fantastiskt gott! Det har en fruktig arom med inslag av äpple, körsbär och vanilj. De högkvalitativa och noga utvalda kaffebönorna ger ett välbalanserat och fylligt kaffe som avrundas krämigt med undertoner av karamell.

Bulletproof Coffee avnjuts med fördel svart, eller allra helst som Bulletproof Coffee för maximal kognitiv förbättring.

 

 

 

Fördjupning

Processen för att ta fram Bulletproof Coffee är bland annat optimerad för att kaffebönorna ska innehålla så låg mykotoxinhalt som möjligt. Mykotoxiner är ämnen som utsöndras av mögelsvampar och flera av dessa är giftiga för människor (1). De är ett erkänt problem i just kaffe och inom EU har man därför satt upp gränsvärden för ochratoxin A, som är det vanligaste mykotoxinet (2, 3). Ochratoxin A oskadliggörs inte nämnvärt vid vanlig tillredning (4) och inte heller helt då kaffe bönorna rostas (5).

Det bästa sättet att förhindra uppkomst av mykotoxiner i kaffe är att begränsa de faktorer som gynnar mögelväxt och toxinbildning (1). Faktorer som minskar risken för mykotoxiner i kaffe anses vara:

  1. Kaffebönor som bearbetats med hjälp av den våta metoden istället för den torra (även kallad ”natural”) har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner. (8)
  2. Arabica-kaffebönor har generellt lägre risk att innehålla mykotoxiner jämfört med Robusta-bönor, bland annat eftersom Arabica-bönor vanligen är mer värdefulla och därför hanteras bättre samt att Robusta-bönor oftast bearbetas med den torra metoden. (9)
  3. Kaffebönor som odlats på hög höjd har lägre risk att innehålla mykotoxiner, eftersom mögelsvampar är mindre benägna att växa på hög höjd. (10)
  4. Att välja kaffe från ett enskilt plantage framför blandningar minskar generellt risken för mykotoxiner, eftersom den samlade kvaliteten på kaffebönorna vanligen är högre. (11)

Bulletproof Coffee innehåller Arabica-bönor från ett enskilt familjeägt plantage beläget på hög höjd (1250 meter över havet) i Guatemala. Plantaget drivs ekologiskt utan bekämpningsmedel och är Rainforest Alliance-certifierat. Bönorna handplockas av erfarna kaffebönder och förädlas därefter med hjälp av en unik process framtagen specifikt för Bulletproof Coffee. Det är en modifierad form av den så kallade våta metoden där bland annat jäsningssteget har uteslutits. Bönorna mellanrostas och packas sedan i små omgångar under skräddarsydda förhållanden av det främsta rosteriet i USA. Bulletproof Coffee-bönorna testas slutligen för 27 olika toxiner för att ge ett så rent kaffe som möjligt.

 

Läs mer

Bulletproof Coffee - originalet nu i Sverige!

Fyra skäl att dricka kaffe

 

Referenser

1. Livsmedelsverket: https://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Mogelgifter/Sjukdomsframkallande-mogelsvampar-i-livsmedel/

2. Official Journal of the European Union (2006). Commission Regulation (EC) No 1881/2006 of 19 December 2006 setting levels for certain contaminants in food stuffs.

3. European Mycotoxins Awareness Network: https://services.leatherheadfood.com/eman/FactSheet.aspx?ID=79

4. Livsmedelsverket: https://www.slv.se/sv/grupp1/Risker-med-mat/Mogelgifter/Ochratoxin-A/

5. Luís Abrunhosa et al. Biodegradation of Ochratoxin A for Food and Feed Decontamination. Toxins 2010.

8. https://www.fao.org/docrep/003/x6939e/X6939e03.htm ” 3.3.3. Method of processing

9. https://www.ico.org/field_processing.asp

10. https://www.gargellen.at/gesundheit+M52087573ab0.html

11. https://www.coffeereview.com/reference.cfm?ID=91

Drift & produktion: Wikinggruppen