Benbuljong



Benbuljong är rik på näringsämnen som är bra för bl.a. vår tarm och våra leder. Såhär brukar jag göra benbuljong:

Ingredienser:

  • Ben(gärna med leder) så många som får plats i grytan.
  • 1 tsk kelppulver(valfritt)
  • 1 tsk salt med jod
  • 4 msk äppelcidervinäger
  • 3 vitlöksklyftor
  • 1 hackad lök
  • Fänkål eller andra grönsaker du har hemma.

Gör så här: 

Lägg alla ingredienser i en gryta(jag använder en CrockPot) och fyll upp med vatten tills allt täcks. Koka på låg värme minst 4 timmar, men gärna uppåt 2 dagar. När buljongen är klar, låt den svalna och sila bort benen och grönsakerna. Häll upp den i t.ex. rengjorda glasburkar. Buljongen håller tre dagar i kyl eller 3 månader i frysen.



Drift & produktion: Wikinggruppen