Ceviche och butternutmos



Ingredienser:

  • 200 g laxfilé
  • 2 avokados
  • 2 morötter
  • ½ gurka
  • 2 dl selleri
  • ½ schalottenlök
  • 1 ml Brain Octane MCT-olja
  • Saften från en lime
  • 1 knippe koriander
  • salt och cayennepeppar
  • 1 butternut
  • 1 msk Brain Octane MCT-olja
  • 1 msk äppelcidervinäger
  • 1 msk timjan
  • 2 msk smör eller ghee
  • salt

Gör så här:

Hacka gurka, morötter, selleri och lök fint. Skär avokadorna och fisken i små tärningar. Blanda allt med limesaft. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter innan servering. Smaka av cevichen med salt och cayennepeppar och vänd ner rikligt med hackad koriander. Ställ i kylen. Skala butternuten, ta bort kärnorna och skär den i bitar. Ångkoka tills den mjuknat och mixa till mos med övriga ingredienser. Servera till cevichen.



Drift & produktion: Wikinggruppen