Ingredienser:
- 200 g laxfilé
- 2 avokados
- 2 morötter
- ½ gurka
- 2 dl selleri
- ½ schalottenlök
- 1 ml Brain Octane MCT-olja
- Saften från en lime
- 1 knippe koriander
- salt och cayennepeppar
- 1 butternut
- 1 msk Brain Octane MCT-olja
- 1 msk äppelcidervinäger
- 1 msk timjan
- 2 msk smör eller ghee
- salt
Gör så här:
Hacka gurka, morötter, selleri och lök fint. Skär avokadorna och fisken i små tärningar. Blanda allt med limesaft. Låt stå i kylskåp i ca 30 minuter innan servering. Smaka av cevichen med salt och cayennepeppar och vänd ner rikligt med hackad koriander. Ställ i kylen. Skala butternuten, ta bort kärnorna och skär den i bitar. Ångkoka tills den mjuknat och mixa till mos med övriga ingredienser. Servera till cevichen.