Ingredienser:
- 2 dl mandlar
- 1 dl färska dadlar
- 0,5 dl kokosolja eller om du vill lyxa till det Bulletproof kakaosmör
- 0,5 msk hela kardemummakärnor
- 2,5 dl kokosmjölk (kyld minst 1 timme)
- 1 msk xylitol/björksocker
- 1 tsk Bulletproof Vanillamax
Gör så här:
Mixa mandlarna i matberedare till mjöl. smält kokosolja eller kakaosmör i kastrull på spisen. Mortla kardemummakärnorna och häll i dem i mixern tillsammans med dadlarna och kokosoljan eller kakaosmöret. Mixa allt till en deg. Platta ut degen i en form. Vispa den kylda kokosmjölken(endast den tjocka och krämiga grädden), xylitol och vaniljpulver fluffigt i en kall skål. Lägg grädden på bottnen och lägg på rivet äpple. Förvara i kylskåp framtill servering.